sâmbătă, 14 decembrie 2019

Vezi ce trebuie sa faci daca te musca un caine


Ti-e frica de muscaturile de caine si de bolile care pot fi transmise in urma acesteia? In acest articol citeste informatii despre vaccinul antirabic si afla de la DoctorMit cum trebuie sa procedezi astfel incat sa te poti proteja de contactarea acestui virus.

La nivel mondial sunt zeci de mii de cazuri de persoane care mor anual din cauza rabiei, dar mai ales in Asia si in Africa. Cu toate ca numarul cazurilor din ultimii ani este mic, si in Romania pericolul exista, si de aceea, asa cum sustine si Bogdan Ivanescu, rabia este o boala mortala, fara cale de intoarcere.

Afla de la DoctorMit ca rabia este o boala infectioasa virala care afecteaza creierul si coloana vertebrala la animalele infectate. De aceasta boala se pot imbolnavi inclusiv cainii, pisicile si oamenii. Cu toate ca poate fi usor prevenita, rabia produce in continuare teama in randul oamenilor, iar odata ce simptomele apar este fatala.

Deoarece animalele infectate poarta in saliva o cantitate mare de virus, boala este transmisa, in principal, prin muscatura. De asemenea, un animal se mai poate infecta prin zgarieturi sau alte rani, atunci cand saliva purtatorului de virus, intra in contact cu acestea.

De pe doctormit.ro aflam ca printre simptomele rabiei sunt incluse dezorientarea, dificultatile de coordonare, lipsa apetitului, slabiciunea, convulsiile sau moartea subita.

La cainii, rabia determina modificari bruste de comportament precum neliniste, retinere sau agresivitate. Acestia pot ataca oameni, alte animale sau obiecte neinsufletite, si in aceleasi timp vor linge sau musca constant locul in care au fost muscati, ulterior, aparand si febra. Pe masura ce virusul avanseaza, cainele va deveni sensibil la atingere, sunete si lumina. Ulterior va aparea paralizia muschilor gatului si maxilarului, ceea ce determina convulsiile.

Odata contactat, virusul are o perioada de incubatie cuprinsa intre 2 si 8 saptamani, pana cand primele semne pot fi observate. Cu toate acestea, animalele infectate pot transmite virusul chiar si cu zece zile inainte ca simptomele sa apara.

Din nefericire, nu exista nici un test specific pentru diagnosticarea bolii la animalele vii, singura confirmare care se poate face este doar post-mortem printr-un test de anticorpi.

Iar in ceea ce priveste tratamentul pentru rabie, din pacate nu exista nici un tratament, odata ce se instaleaza simptomele, si din acest motiv, animalele care sunt suspecte de boala, trebuie eutanasiate.
Cu toate acestea, din fericire, rabia poate fi prevenita cu usurinta prin administrarea regulata a vaccinului antirabic la animalele de casa. Vaccinul antirabic nu este numai esential, este si obligatoriu, deoarece este singurul instrument care tine sub control transmiterea acestei boli fatale. Vaccinul antirabic pentru caini este inclus in schema de vaccinare initiala a puilor de caine si se repeta anual, obligatoriu.

Prin a ne vaccina cainele antirabic nu doar ca este o modalitate de a ne proteja cainele de contactarea bolii, dar este si un mod prin care ii putem proteja pe cei din jur, in eventualitatea in care cainele va musca pe cineva.

Afla mai multe informatii din urmatorul videoclip DoctorMIT;


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu